Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek rövid leírása

A Gemenc whiskey egy kis faluban, a gemenci erdő szomszédságában készül Pörbölyön. Szőke Lajos főzőmester 2011-ben kezdett foglalkozni gabonapárlat készítéssel. 4 év tanulás és kisérletezés után 2015-ben indult a termelés a Gemenc Distilleryben, azonban az első hordó megtöltését követően még 3 évet várni kellett  az első Gemenc Whiskey palackozásáig. A pörbölyi lepárló az ország legkisebb kereskedelmi lepárlója, ahol kizárólag gabonapárlatok és whiskey-k készülnek.

Gemenc whiskey

A pörbölyi lepárlóban kétféle szeszes ital készül: gabonapárlat és gabonawhiskey.

Whiskeynek az a párlatot tekintjük, ami minimum három évig hordóban érett. A Gemenc Distilleryben új zempléni tölgy illetve akác hordóban folyik az érlelés. Használt hordókat csak utóérlelés esetén használnak, például a RED termék esetén ahol szekszárdi kadarkás hordóban történik az utóérlelés. A leggyakoribb hordóméret az 55 literes, de találkozhatunk 110 és 250 literes hordókkal is.

A gabonapárlatokról akkor beszélünk, amikor az érlelési idő nem éri el a három évet és a termék palackba kerül. Pörbölyön általában 2 év érlelés után készülnek a gabonapárlatok. 

 

 

Az oldal tetejére